søndag den 2. oktober 2016

1. oktober 2016. Træfældning.

I dag er det den 1. oktober. Her i huset betyder det start på jagtsæsonen. 
Lige nu er der en flok jægere på jagt her på vores jord. Vi har rigtig meget vildt her i området, hvilket også betyder, at det er noget af en kamp, at få lov til at have planter i fred, især frugttræer, forårsblomster og roser står for skud. Det betyder, at vi nu har besluttet os for at hegne haven ind. Det er ikke helt ligetil, når man har en stor landbohave, men ved at lade hegnet gå sammen med det hegn vi har om juletræerne har Javsen regnet ud, hvordan det kan lade sig gøre.
Sidste weekend gik vi igang med at rydde lidt op i træer og buske. Nu skriver jeg lidt, faktisk gik vi noget drastisk til værks.
Vi startede i det små med at stamme buske og træer op i haven.

Her er det Træpæonen, der har fået en tiltrængt tur.

Noget røg der da af den. 

Efter lidt opstamning og udtynding tog vi så fat på det største projekt.
Da vi byggede huset i 96, satte vi 2 Søjle Avnbøg foran huset. Vi vidste godt, at de nok ville blive for store med tiden og det er også sket. Efterhånden tog de alt lyset fra hele østsiden af huset, så vi tog den lidt svære beslutning, at nu måtte de væk.

Her ser man tydeligt, hvor meget de skygger.

Heldigvis er Javsen skovarbejder og ved hvordan man gør.

Det første træ er fældet og køres væk.

Man kan næsten ikke se, at der lige er fældet et stort træ. Men katten undrer sig over hvad der er sket.

Så fældes det næste.

Og køres væk.

Sikke lyst der blev.

Vi har også været igang med vores store fyrretræ i haven. Der vokser en klematis op i det, men efterhånden er både træ og klematis blevet alt for store og breder sig ud over det hele. Nu har vi prøvet at skære nogle grene af træet og hive noget af klematissen ned, det er lidt spændende, at se, hvor meget skade vi har gjort på resten, men det må vi nok vente med at se til næste år. Jeg glemte selvfølgelig at tage billeder.
Til sidst et enkelt blomsterbillede. Der er faktisk stadig rigtig mange blomster, selvom vi nu har oktober.

Oktober Marguerite og Hvid Hjortetrøst.

Fortsat god søndag og god uge til jer alle.

9 kommentarer:

 1. Og der blev lys - ja hold da op et projekt, men det var vist nødvendigt i det tilfælde. Godt Javsen lige klarer det i et snuptag. Så fint det blev, nu kan man rigtigt se huset, sikken en masse lys, I må have fået ind i huset nu.
  Flot stor træpæon I har.
  Hilsener til jer begge
  fra Samsø

  SvarSlet
 2. Hej Lene.Hold da helt op.I er da gået til den med at fælde.
  Men kan godt forstå at i gerne vil have jeres have i fred for alle dyrene.
  Og det har da givet godt med lys.
  Rigtig god søndag Jette

  SvarSlet
 3. Der er ikke noget der er skidt uden det er godt for noget :o) og det må man da sige i jeres tilfælde. Lidt trist at skal fælde de smukke træer, men godt at få lys ind i huset. Det bliver noget at et arbejde at få haven indhegnet, jeg så det jo lige i går da jeg var i Høneballehaven hvor godt det bliver at planterne kan være i fred for lækre sultne rådyr.
  Jeg er godt nok imponeret over træpæonens str. Hold da op :o)
  Rigtig god arbejdslyst
  Have hilsner fra Linda

  SvarSlet
 4. Sikke et arbejde i har været på, men hvor må det være rart med en mand der kan og har de nødvendige maskiner. Det ser godt ud at i har fået fjernet kæmperne. Kan nok forestille mig at det kræver lidt tilvending synsmæssigt;-) jeg er altså også noget betaget af de grønne klodser i har langs huset, det ser hamrende godt ud.
  Fortsat god arbejdslyst
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
 5. Sådan en omgang træfældning skal man nok lige tage tilløb til, det er noget enklere at flytte rundt på nogle stauder. Der er ikke så meget jagt heromkring mere, selvom der er masser af vildt. Det smager ellers godt, men kræver også en del arbejde.

  SvarSlet
 6. Til tider er man nødt til at være hårdhjertet i haven.. og fik da god luft og lys i haven :) - og ikke mindst plads til masser nye planter :)

  SvarSlet
 7. Det var modigt gjort, men sikke en masse lys i har fået ind i huset, griner lidt af katte, som måske næsten ikke kan finde hjem næste gang den har været på dowdi

  SvarSlet
 8. Hej Lene. Hvor blev der meget lys og en stor forandring på huset. Det er meget pænere nu. Det er nok en god idé at få hegnet haven ind, når der er så meget vildt.

  SvarSlet
 9. Wow det var det hel rigtige...lys er vigtig...tillykke med det fine resultat

  SvarSlet