fredag den 17. juni 2016

17. juni 2016. Rundtur i haven.

I dag gik jeg en tur rundt i haven. Ja det er faktisk også det eneste det er blevet til de sidste dage, for ryggen vil ikke rigtig som jeg vil. Heldigvis går det den rigtige vej, så jeg kan forhåbentlig snart komme igang med ukrudtet igen. Det betød også at jeg måtte melde afbud til turen op til Tante Grøn. Det var jeg noget træt af, for noget af det der betyder rigtig meget for mig i forbindelse med bloggeriet, er at møde alle jer andre bloggere, men der bliver sikkert andre muligheder.
Jeg bruger bloggen her som en slags dagbog, hvor jeg kan gå tilbage og se hvad der blomstrer hvornår og hvornår vi laver forskellige ting i haven. For det meste viser jeg billeder af det, der ser godt ud, men denne gang viser jeg også lidt af det jeg bestemt ikke har nået endnu.
Jeg er heldigvis evig optimist og siger hvert år, at i år er året hvor jeg kommer helt i bunde med ukrudtet, så jeg næste år kun skal ud og holde bedene rene, ikke gøre dem rene.
Jeg er rigtig glad for min have og har mange spændende planter, men også meget ukrudt, men som sagt i år kommer jeg helt sikkert til bunds i det :-)

Skovbedet, som vi lavede i efteråret var groet til i græs. Det meste er nu fjernet og planterne ser ud til at trives.

 I år har vi lavet et nyt sumpbed og en siddeplads ved siden af Gunneraen. Det viser jeg noget om i et senere indlæg.

 Bregnebedet passer heldigvis næsten sig selv og ser rigtig godt ud med en kant af hosta.

 Her er den anden side af græsstien ved bregnebedet. Det er kanten af det nye skovbundsbed også kantet med hosta.
 White Feather hostaen ser stadig ud til at trives. Den har fået lidt grønt i sig, men det er vist helt ok.

Det lyserøde bed har jeg fået bugt med, men desværre er der en del senegræs, som vi skal se om vi kan få udryddet. Pæonerne står fint midt i det.

 Røllikematrem lyser godt op i det hvide bed.

 Jeg har slet ikke rørt ved det lilla bed i år. Men på afstand ser det nu helt fint ud.


 Hosta bedet øst for huset står rigtig godt. Alle hosta er groet godt sammen, selvom de blev delt i efterårer.
 Fra den anden side.

 Empress Wu bliver bare stor i år. Selv blomsten er stor.

 Bedet fortsætter nord om enden af huset. Klatrehortensiaen er fuld af blomster.

 Hosta med bunddække af storkenæb.

 Pouls Himmalaian Musk er ved at være fuld af blomster. Den når helt op til taget af maskinhuset, selvom den blev skåret godt tilbage i foråret.

 Rød klatrerose, købt uden navn for mange år siden. Den dufter desværre ikke, men har masser af blomster hvert år.
 

 Alchymist rosen er også så småt igang med blomstringen.

 Pæoner i skærebedet.

 Kanelrosen, som jeg ser i blomst første gang i år.
Jeg så den på haveturen til Sverige og syntes den var så fin. Da jeg kom hjem kunne jeg se, at jeg selv havde den :-)

 Hansaland hænger lidt med hovedet pga regnen.


 Jeg er helt vild med de røde torne på pigtrådsrosen.

 Altid flot Jens Munk.


 Kobberrosens flotte løv.

 Georginefloderne tegner godt. Sneglene har været lidt i dem, men ikke noget alvorligt.Flot nyvækst på en rododendron. 

 Lidt af mine Paletblad, som jeg nu vil gå ud og se om jeg ikke kan få pottet op.
Rigtig god weekend til jer alle, i morgen får vi sikkert nok at se til, vi skal hente vores nye hundehvalp :-)10 kommentarer:

 1. Spændende med ny hundehvalp, held og lykke med det. Ukrudtet ses nu ikke meget på dine billeder, jeg har også meget, det er ikke nemt at overkomme det hele, selvom man ikke har dårlig ryg. Jeg døjer også med kvikgræs i bedene, men blomsterne er jo smukke alligevel. Vi kan ikke alt, men må nyde de vi har.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 2. Det ser nu frodig og dejligt ud i din have ukrudt eller ej.
  Her er der også ukrudt, og senegræsset er en evig kamp. Ind imellem tager min have sig rigtig godt ud og andre gange lever jeg bare med det ukrudt der nu engang er. Døgnet har kun 24 timer, og man kan ikke nå alt dårlig ryg eller ej.
  Jeg glæder mig til at møde dig i august, hvor jeg forventer min have tager sig ordentlig ud ;-)

  SvarSlet
 3. Spændende at se alle dine bede Lene. Alt er jo groet helt vildt i den sidste måned, jeg kan ikke mindes et år, hvor hostaerne er groet så hurtigt til, vi har måtte fjerne et par stykker for at roserne kunne være der, syntes der var meget plads sidste efterår. Håber snart din ryg bliver i orden, vi skal jo hele tiden passe på. Dejligt med en lille hundehvalp, men vi nøjes nu med en kat. Hilsen Ulla.

  SvarSlet
 4. Det ser da godt ud Lene.Meget flotte hosta og i kombination med bregner er det særdeles flot.Smukke roser og sikke frodige de er.
  Dejligt vi har fået vand så nu kan vi nok forvente gang i ukrudt!Jeg synes ellers at jeg omsider var ved at få bund i det!
  M.h.t. den solstyrrede ventilator er vi yderst godt tilfreds,men du/I er velkomne til at se den.
  God aften!

  SvarSlet
 5. Ukrudtet har man selv svært ved at abstrahere fra, mens andre ofte ikke læggermærke til det, og hosta og bregner hjælper os jo fint med at dække jorden. Dine roser står også frodigt.

  SvarSlet
 6. Kære Lene Jeg synes det ser fantastisk ud i din have. Sikke hosta du har, super flotte. Ærgeligt du ikke kunne komme til Tante Grøn men er sikker på der kommer nye muligheder. Jeg kunne også så godt tænke mig at se hendes have i juni. Rigtig god weekend og god bedring med ryggen. Knus Tina

  SvarSlet
 7. Hold da op hvor er dine Hosta blevet store. Øv med din ryg men håber det går den rigtige vej.
  God weekend.

  SvarSlet
 8. Jeg synes det ser frodigt og hyggeligt ud hos dig :) Træls med en dårlig ryg, når man så gerne vil i haven. Håber vi ses til et havekomsammen endnu en gang i løbet af sommeren.

  SvarSlet
 9. Dit bregnebed er virkeligt flot , ja alle bedene faktisk - man ser jo ikke ukrudt på samme måde som du selv, men selvfølgelig kommer du i bund med det i år:) ærgerligt at du ikke kunne komme til Tante Grøn Men god bedring med ryggen.

  SvarSlet
 10. Hej Lene.Dejlige billeder fra din have.men surt med dårlig ryg.Er vild med dit bregnebed og alle de flotte hosta.........har selv en del.
  Kunne da have være hyggeligt med besøg hos Tante Grøn.Men håber du får chancen en anden gang.
  God søndag Knus Jette

  SvarSlet