søndag den 1. marts 2015

Marts 2015. Beskæring af buske

Så kom vi endelig til den første officielle forårsdag.
Selvom dagen ikke har været særligt forårsagtig, regn og blæst, kan man nu sagtens mærke det går den rigtige vej. Dagene bliver længere og der er godt gang i mange af planterne i haven.
Lørdag brugte vi nogle timer i haven. Vi har en del gamle buske, som i lang tid har trængt til en kraftig reducering, nogle skulle klippes tilbage og andre helt væk.  
Sådan så det ud før vi havde fjernet nogle buske, meget tæt.

Heldigvis kan vi bruge traktoren til det tungeste.

Det var det der blev tilbage.

Det er meningen at der skal plantes lidt nyt, så det ikke er alt for bart. Noget af det vi har fjernet er nogle røde snebær. De er rigtig søde, men efterhånden havde de invaderet alle de andre buske, så vi valgte at fjerne dem alle.
I kanten af vores frugthave, har vi et læbælte. Den inderste række er gedeblad og de er nu efter mere end 20 blevet store og grimme. Rækken mod syd, blev ødelagt af sne for nogle år siden og derfor skåret tilbage. De er blevet rigtig flotte igen, så nu har resten også fået en tur med motorsaven.


                                            
Javsen i gang med motorsaven.


Grenene fjernes

Og køres væk.

I sidste uge fik vi beskåret nogle forskellige træer, blandt andet en stor hængebirk. Jeg blev belært om, at den slagt måtte man da ikke smide væk :-), det kunne jo bruges til en masse. Så jeg fik fat i lidt af det og prøvede at lave en rede af det. Mine evner til den slags er ikke så gode, men jeg er nu fint tilfreds med resultatet.

En lille rede, med beton æg.

God weekend til jer alle

5 kommentarer:

 1. Det er da en flot rede, du har fået lavet.
  Rart med en traktor og en motorsav, når buskene er blevet så store. Rød snebær er noget skidt, det breder sig vildt og er ikke til at slippe af med igen.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 2. I er da i fuld gang så er det dejligt med en god traktor som hjælper, reden er da fin og hyggelig.

  SvarSlet
 3. I gør da noget ved det når i kommer i gang. Pjat med dig du kan godt ..fin rede du har fået lavet. Hils Javsen.

  SvarSlet
 4. Fantastisk at følge jeres arbejde, det må være herligt at have al den maskinkraft som hjælp. Glæder mig til at følge din blog.
  Mange hilsner

  SvarSlet
 5. I går til den, skal love for. Vi har nu også været lidt i gang, men i mindre målestok. Altid spændende hvad et nyt haveår bringer.

  SvarSlet