søndag den 11. maj 2014

Lang blogpause

Så blev det igen en lang blog pause, men nu har jeg sat mig for at det skal være slut...
Idag har det regnet det meste af dagen, så i stedet for at gå i haven og få luget noget af al ukrudtet, valgte jeg at gå i drivhuset. Jeg har sået en hel del og meget af det, er kommet fint og trængte efterhånden til at blive priklet. 
For første gang nogen sinde har jeg selv sået tomater. Jeg tog frø fra en rigtig dejlig Cherry tomat som hedder Golden Cherry. Jeg var godt nok lidt skeptisk da jeg såede frøene, men jeg tror alle er kommet, så nu har jeg 19 fine planter, måske lidt rigeligt :-) 
Jeg gik tør for priklemuld, men har fået fat i noget og går igang igen i morgen tidlig.
Mens jeg var i drivhuset gik Javsen igang med at lave et nyt espalier til American Pilar. Stormen Bodil væltede det gamle og jeg var så heldig at få et nyt i fødselsdaggave af ham, i marts. Han laver det af træstolper og rionet, det må da kunne holde

Jeg viser lige et par billeder som er taget d. 23. april.
Først min lyserøde/lilla magnolie. Det er første gang, den har så mange blomster. De sidste par år har dådyrene spist knopperne, lige inden de skulle til at springe ud, men heldigvis ikke i år.

Ikke så stor, men mange blomster.

Det næste billede er fra det hvide bed. Det er også fra den 23. april. Her er det stjernemagnolie og hvide tulipaner der dominerer. Man kan lige se den hvide løjtnantshjerte bag magnolien, nu er det den der har mange blomster og magnolien er næsten færdig. Mange af tulipanerne kan lidt endnu.
Forår er tid til plantekøb og jeg har købt en del :-)
Jeg var jo på højskole i januar og februar og det var lidt farligt, lange aftner alene med en ipad og et dankort:-)
Hosta fra Enemærkets Hostahave.

Heuchera fra Plantagogo. 

Ud over disse har jeg også fået en del småplanter fra Hayloft Plants. Blandt andet riddersporer, salvia, penstamon og nogle dobbelte juleroser.

Lige lidt billeder fra haven, taget de sidste dage.

Ranunkelbusken blomstrer på livet løs.

Min røde træpæon, der ikke har blomstret i flere år.

Også lidt blomster i en Rododendron

Til sidst får I lige et billede af vores dejlige barnebarn. 
Vi var så heldige, at blive inviteret til bedsteforældredag i hans vuggestue. Vi blev bedt om at tage en plante med, som vi skulle plante sammen med ham. Vi valgte at tage en jordbærplante og en hindbærplante med, han er nemlig vil med bær. Det var en helt fantastisk dag :-)

Cassius hjælper Bedstefar med at plante.

En god uge til jer alle.

22 kommentarer:

 1. Hej Lene. Dejligt med nye planter og tid i drivhuset, det har vist ikke været vejr til andet i dag. Vi er kørt hjem fra København i dag og det skiftede hele vejen med sol og regn. Helt galt blev det 2 km hjemmefra, da måtte vi lige stoppe og tage nogle billeder, der lå kæmpe hagldriver, som var kommet ved to-tiden i eftermiddag og nu var kl. godt 8. Hjemme var de hosta, som var helt udsprungne helt revet i stykker. et sørgeligt syn, men heldigvis var der også kommet 54 mm vand siden torsdag middag, så nu er georginerne godt vandet ned.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg hørte godt nok i radioen at der var kommet sne og hagl i Hellum, det er jo ikke lige det man regner med, men det var nok også hurtigt væk. Lidt mere træls med al vandet, er det ved at forsvinde.

   Slet
 2. Dejligt at se lidt til din have igen.
  Planterne fra Plantagogo ser ud til at være gode og kraftige. Jeg tror også jeg trænger til en lang aften alene med dankortet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja planterne er rigtig fine, det er første gang jeg har handlet hos dem.
   Ja det er ikke altid så ringe at kede sig lidt :-)

   Slet
 3. A propos børnebørn og bær så var det klogt at så cherrytomater. Vores børnebørn elsker i hvert fald små bær og frugter. Skovjordbær er helt klart favoritten. Du slår vist mig, når det handler om planteanskaffelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg gik lige lidt amok med indkøb. Cassius elsker også bær, så det var derfor vi valgte dem.

   Slet
 4. Hej Lene
  Ja cherrytomaterne er nemme at så, jeg troede heller ikke at mine ville blive til noget, men det skal jeg love for, de gjorde.
  Du har da godt nok handlet igennem, da du var på højskole, sikken en masse lækre planter, du har købt.
  Det var en god idé med jordbær og hindbærplanter til det lille barnebarn

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det blev godt nok vellykket, det havde jeg ikke regnet med da jeg puttede de mærkelige frø i jorden, det så ud til at halvdelen af dem var det køkkenrulle de havde lagt til tørre på :-)
   Ja jeg gik vist lidt amok, men skal jo også have lavet et nyt skovbed, inspireret af dit :-)

   Slet
 5. Dejligt med et livstegn fra dig.Jeg skal da love for at du har planter der venter på at komme ud.Flotte Alunrod!
  Som tiden går hurtigt,- Cassius er blevet stor!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg ved da hvad jeg skal få tiden til at gå med, men jeg har bestemt at jeg skal være færdig med at luge ukrudt før jeg må plante, så jeg er lidt under pres.
   Ja det er slet ikke til at forstå at de bliver så store, dit barnebarn er vel også blevet stor.

   Slet
 6. Hvor det altså lyder kendt det med ikke at få blogget så meget ind i mellem. Men det er jo fordi vi er så optaget af haverne ude i den rigtige verden. Det lyder hyggeligt, både det med dankortet og med barnebarnet. Det er nogle fine planter du har købt. Hvor er din magnolie smuk.

  Rigtig god dag til dig fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lidt mærkeligt at det sker for det er jo ellers så hyggeligt at blogge, men man kan selvfølgelig ikke altid nå det hele. Det var vildt hyggeligt med sådan en bedsteforældredag, det har vi ikke prøvet før. Ja det var da også hyggeligt med planterne:-)

   Slet
 7. Dejlig med en hjælpende hånd.
  Fine planter du har købt.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi glæder os også til han kan komme mere med i haven :-)
   Planterne skal bruges til et nyt skovbed vi er ved at planlægge.
   Velbekomme.

   Slet
 8. Hej Lene, det var dejligt at se nyt fra din have igen. De nye heuchera ser meget flotte ud, det bliver godt at få plantet når du nu snart er færdig med at luge :) Dejligt med bedsteforældredag og plantning, det nød drengen helt sikkert.

  Tak for din besked om at følges til Samsø. Kan vi mailes ved omkring de nærmere detaljer? Skriv på ullamullis-snabela-gmail-dot-com

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er jo lidt under pres nu. I aftes fik vi lagt noget snor ud, hvor der skal være stier, så nu må jeg se at blive færdig.
   Jeg sender lige en mail. Glæder mig til Samsø:-)

   Slet
 9. Hej Lene. Det var interessant at se billeder fra din have. Der er godt nok mange blomster i din magnolia. Sikke nogle spændende planteindkøb du har gjort dig. Det var dejligt at se dit barnebarn og det lader også til at I havde en rigtig god dag. Jeg glæder mig til at læse med her på din blog, men det er jo en travl tid i haven lige nu, så jeg synes vi må opholde os så meget som muligt udenfor!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var flotte planter, blev du fristet ;-)
   Ja jeg prøver også at komme derud så meget som muligt,det er jo også sundt både for krop og sjæl :-)

   Slet
 10. Hej Lene.Dejligt at høre nyt fra dig igen.Dejlige billeder fra din have.Magnolia er slet ikke til at undvære i haven.Og nye planter er altid dejligt.
  Dejligt billede af dit lille barnebarn.
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også glad for mine magnolia. Jeg har også en gul og i drivhuset står en åkande magnolie klar til at blive plantet ud.
   Han er skøn og så nem at have med at gøre.

   Slet
 11. Velkommen tilbage i blogland. Det er dejligt at høre lidt fra din have. Sikke en herlig lille dreng, er sikker på at det bliver et hit med både jordbær og hindbær.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu har jeg holdt pause længe nok. Så også dit indlæg med din prinsesse, hvor er hun sød.

   Slet