søndag den 17. november 2013

Georginerne blomstrer endnu, men.....

Lørdag d. 16. november og der er stadig blomster i nogle af georginerne, men nu skal de altså op.
Sidste år kom de op allerede i oktober, men i år har de godt nok holdt ud længe.

Pæn er den da.

Lørdag startede jeg med at grave. Jeg gravede dem op med top og lagde dem på græsset med knoldene ud i bedet. Jeg var meget omhyggelig med det.. Jeg har nemlig brugt en del tid på, at få sat sedler med numre på og taget billeder, så det ville være træls, hvis de blev blandet sammen.

Her er første bed gravet op.

Søndag skulle der gang i juletræerne, men efter kaffe havde Javsen tid til at hjælpe med at grave de sidste op og få klippet toppene af. Derefter kørte vi dem hjem i maskinhuset.

En lille del af knoldene.

Sidste år så jeg på en blog, at man kan bruge trykluft til at fjerne jord fra knoldene. Vi har før brugt vand til at skylle dem med, men vi fandt ud af at det var meget bedre med luft. Så det ville vi også gøre i år.

Det sviner, men er effektivt.

Da knoldene var gjort rene, kom de i plastkasser med avispapir mellem. Vi har sat dem i gangen, hvor der er gulvvarme og her skal de stå til tørre et par dage, inden de skal hen til Javsens søster. De har en gammel kartoffelkælder, de ikke bruger og det er det ideelle sted at opbevare georgine knolde.

Der er lige plads til hunden

Vi har heldigvis en anden dør, der kan bruges i et  par dage.
Der sidder 2 katte og kigger ind.

Det var den weekend. Kan I alle have en god uge.

21 kommentarer:

 1. Hej Lene. Det var en fin beskrivelse af arbejdsgangen. Du har ventet længe, men vejret har også været fantastisk. Vores har jo været inde i næsten 4 uger og er nu lagt på lager, Jens kan ikke vente, når først vi er over midten af oktober, men det plejer jo også at gå alligevel. Hilsen Ulla milbak.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det. Ja vi har ventet og heldigvis har vejret været med os. Vi har ikke haft tid før nu, hvor der lige var en pause i juleriet.
   Nu må vi så se hvordan knoldene har det til foråret, håber det går godt.

   Slet
 2. Ja Lene du har godt nok haft glæde af dine georginer rigtigt længe i år. Du er heldig at have gode opbevaringsmuligheder til dem. Trykluft, ja måske jeg har også lige gravet mine to op i dag :) de ligger til tørre i pavillionen. Sidste år vaskede jeg også mine, men det er vist heller ikke ideelt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er godt nok blevet plukket mange buketter, men den største fornøjelse er nu at se dem i bedet. Den nye afdeling er langs vores vej, så vi havde fornøjelsen hver gang vi kørte til og fra.
   Jeg har også før vasket dem, men synes det er svært at få dem nogenlunde tørre på denne tid.

   Slet
 3. Godaften Lene.Godt at du nu har fået gravet alle dine dahlia op og renset for jord.
  Og dejligt at du har et godt overvintrings sted......det betyder meget.
  Også en rigtig god uge til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var skønt at blive færdig og det er heldigt at vi kan få dem hen til Javsens søster. Vi har ikke rigtig selv et sted, hvor de kan overvintre.

   Slet
 4. Sikken mange dahlia....mine som står i potter er endnu ikke mærket af frosten

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er da nogle stykker :-)
   Jeg har 3 som jeg har haft i potter, dem vil jeg prøve at overvintre i potterne i drivhuset, så må vi se om det lykkes.

   Slet
 5. Du har godt nok system i georginerne.De har blomstret længe,men netop i aften er det koldt så nu tror jeg blomstringen slutter.Mine georginer står til tørre,men med meget jord på.Så jeg takker for det gode råd med luft,-det må prøves!
  Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja da vi havde båret de sidste ind i gangen ved 19.30 tiden var græsset blevet stift :-)
   Jeg tror det er godt at få så meget jord af som muligt.

   Slet
 6. System er godt som du har gjort,det lønner sig, og du har jo også pladsen så ren tillykke med høsten. hilsen Grethe

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt når der er lidt styr på farverne, når de skal plantes igen til foråret. Tak for det :-)

   Slet
 7. Sikke en masse georginer, du har! Jeg gør som dig - dog skyller jeg dem med vand, men i år vil jeg lægge dem i vores nyetablerede jordkule!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg har en del og er rigtig glad for dem.
   Det bliver spændende at høre om din erfaring med at opbevare dem i jordkule.

   Slet
 8. Hej Lene. Hold da op sikke et arbejde du/I har været igang med. Og hvor er der mange knolde - dér kan jeg ikke være med, selvom jeg også har en del. Det er ved at være noget siden, jeg tog mine op, men vejret har været utroligt, så jeg kan godt forstå, du har ventet, jeg har jo set hvor mange blomster, der har været i dine. Du må også have en god uge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er et stort arbejde, men jeg synes nu ikke det er så slemt igen. Vi brugte ikke engang en hel dag. Og i løbet af sommeren sparer vi en masse lugning, georginer er rigtig gode til at holde ukrudt væk under sig.

   Slet
 9. Man kan snildt overvintre i potter med jord og det hele. Det gjorde jeg sidste år og de kom fint igen. Tilførte blot lidt topping og så var de i gang. I år har jeg valgt din metode og pakket i avispapir. Så må jeg se, hvad jeg synes er den bedste metode!!
  Spændende så mange du har og dit råd med at putte i jorden, så man undgår ukrudt har jeg suuuget til mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er lidt spændt på om der er for lyst i drivhuset, men nu må vi se. De 3 jeg har i potter er nogle jeg har købt billigt i et supermarked.

   Slet
 10. Kære Lene,
  Jeg skal da ellers lige love for, at I har mange georginer! Og knoldene er da bare helt vildt store - kan godt forstå, at du vil gemme dem. Her i vores have har vi ellers ladet knoldene blive i jorden om vinteren og så købt nye til foråret, da vi ikke har mulighed for at opbevare dem ordenligt. Det er slut nu! Tak for det :-)
  Kh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er mange som jeg gerne vil gemme, men jeg plejer at sige til dem der synes der er for meget arbejde med georginer, at de jo bare kan betragte dem som sommerblomster, de koster ikke ret meget, de blomstrer godt og der er ikke megen pasning når først de er sat. At der så mange gange er nogle man gerne vil prøve at gemme når man først har dem er en anden sag, men har man ikke mulighede for det er det andet jo fint.

   Slet
 11. hvor bliver de fine med trykluft, rigtigt godt fif ..
  KH
  Marianne

  SvarSlet